Traditioneel én eigentijds.

13 juni 2021 | 3 Tammuz 5781

Spotlighters gezocht voor het Dichibur team

Spotlighters gezocht voor het Dichibur team

 

Al ruim een jaar worden de diensten van LJG Amsterdam via Zoom bij de leden gebracht. Dat gebeurt niet als een videostream, zoals bij vrijwel alle kerkgenootschappen, maar interactief. De deelnemers worden bij de dienst betrokken door ze in beeld te brengen. Niet alleen komen de ba’al koree en leden met een mitswa in de Zoom, ook andere deelnemers worden in het zonnetje gezet, net alsof we met z’n allen in sjoel zitten.

De spotlighter is de persoon die de beelden uitkiest die via Zoom worden uitgezonden. Dan gaat het natuurlijk om sjoel zelf, maar ook om alle anderen die we te zien krijgen. Dat is een prachtige en leuke taak, maar ook eentje waar bepaalde vaardigheden en apparatuur voor nodig zijn.

Het Dichibur team, dat iedere week de Zoomdiensten technisch verzorgt, zoekt verdere uitbreiding van met name spotlighters.

Geïnteresseerden dienen te beschikken over een snelle en stabiele internetverbinding, een redelijk moderne computer (PC of Apple) met minimaal een 15 inch scherm, liefst groter en nog beter twee monitoren, en een smartphone. Spotlighten vraagt daarnaast een behoorlijke handigheid en snelheid. Je moet de dienst nauwlettend kunnen volgen in de sidoer en tegelijk weten wanneer en wie je kan of moet spotlighten. Zeker met één scherm wissel je voortdurend en in hoog tempo tussen de Speaker view en de Gallery view in Zoom, terwijl je ook nog goed in de gaten houdt wie je in beeld brengt en hoe die persoon erbij zit. Tenslotte gaan er via de smartphone nog regelmatig berichtjes heen en weer tussen de leden van het Dichibur team, want iedere dienst is teamwerk. Kortom, het vergt best veel van spotlighters om dat goed te doen. Gelukkig wordt iedereen opgeleid en daarna de eerste keren in de praktijk ook begeleid.

Ben je LJG lid en na het lezen van deze tekst nog niet afgeschrokken en wil jij je ook inzetten voor deze fantastische en zeer dankbare taak, meld je dan aan via rabbinaat@ljg.nl met je naam, telefoonnummer en e-mail adres. Dan nemen wij snel contact op.

Namens het Dichibur team,

Philip Menco

Nieuws

Thuis het hele jaar door bewust Joods leven? Hoe doe je dat? Judaism in a Box biedt uitkomst. Lees er hier alles over. Of luister naar een radio interview. Lees meer >>

februari

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
 
 

Advertentietarief
Advertentie op deze website