Traditioneel én eigentijds.

26 maart 2023 | 4 Nisan 5783

LJG ontmoet burgemeester Halsema

LJG ontmoet burgemeester Halsema

Dinsdag 17 juli maakte onze nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, op haar initiatief, in de Snoge kennis met een ruime vertegenwoordiging van joods Amsterdam. Voor de LJG Amsterdam waren aanwezig Hans Weijel, Menno ten Brink en Chantal Suissa. Namens het Verbond was Ron van der Wieken er, ook in zijn hoedanigheid van voorzitter van het CJO. In een open en geanimeerd gesprek maakte de nieuwe burgemeester duidelijk geen enkel mededogen te hebben met antisemitisme. Ook het ontkennen van het bestaansrecht van de staat Israël wees zijn ten enenmale af. Kritiek op de regering van elke staat, dus ook die van Israël, moet mogelijk zijn, maar het kan niet zo zijn dat joodse Amsterdammers hiervoor ter verantwoording worden geroepen. Tegen de politiek van Israël zijn, mag niet ontaarden in antizionisme of antisemitisme. Ze is daar fel op tegen.

Mevrouw Halsema verzekerde het gezelschap dat ze staat voor de veiligheid van alle Amsterdammers, dus ook die van de joodse bewoners van de stad.

Maar ze wil meer. Ze wil graag dat Amsterdammers elkaar aanspreken op het zijn van Amsterdammer en niet op de politiek van bijvoorbeeld een Israëlische regering. Ze hoopt dat de joodse gemeenschap ook naar buiten kan treden op een vrolijke, open manier, zonder angst te hoeven hebben.
Ze vertelde zeer enthousiast over haar bezoek aan Tel Aviv, vier maanden geleden. Zo meent ze dat Amsterdam nog veel kan leren op het gebied van vrijheid voor de LHBT gemeenschap.

Al met al een zeer open en vriendelijk gesprek. Na afloop concludeerden wij dat we vertrouwen hebben in Femke Halsema als burgemeester van onze stad, vooral ook waar het onze gemeenschap betreft. We hebben haar gefeliciteerd en succes gewenst met deze zware, maar mooie baan.

maart

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Advertentietarief
Advertentie op deze website