Traditioneel én eigentijds.
In de keuken en het gebouw van de LJG zijn alle etenswaren toegestaan die tot de volgende categorieën behoren of die voldoen aan de volgende voorschriften:
1. Alle melkproducten en kaassoorten, tenzij zij vermengd zijn met vleesproducten (gewone gele kaas die met stremsel is geproduceerd is toegestaan).
2. Alle soorten fruit en groenten.
3. Vissen die zichtbare vinnen en schubben hebben: ansjovis, baars, blei, bot, brasem, elft, forel, geep, griet, haring, heek, heilbot, kabeljauw, karper, koolvis, leng, makreel, poon, sardine, schar, schelvis, schol, snoek, snoekbaars, spiering, sprot, tonijn, wijting, zalm, zeelt. Niet toegestaan zijn: paling, tarbot, zeewolf, e.d. alle soorten van schelpdieren, zoals garnalen, scampi, kreeft, mosselen of oesters.
4. Bij koeken, biscuits, crackers, banket en brood, etiket goed lezen of bij producent informeren. Alle soorten zijn toegestaan, tenzij zij dierlijke vetten, margarine, gelatine en /of broodverbeteraar bevatten.
5. Chocolade, ijs, snoep, drop e.d. gelijk aan 4.
6. Oliën en vetten die zuiver plantaardig zijn of melkbestanddelen bevatten, maar geen dierlijke vetten.
7. Schoonmaakmiddelen: alle synthetische producten.
Vlees en vleesproducten zijn alleen toegestaan bij recepties, feesten e.d. en op voorwaarde dat zij geprepareerd, gebracht en geserveerd worden door een gerenommeerde kosjere cateraar.
Etenswaren die tijdens of direct na sjabbat of feestdagen (1e en 7e dag Pesach, Sjavoe’ot, 1e dag Soekot en Simchat Tora) gebruikt worden, dienen vóór de aanvang van sjabbat of de feestdag in het gebouw aanwezig te zijn.
Bij vragen of twijfels over producten of wijze van uitvoering, wende men zich tot het Rabbinaat.