Traditioneel én eigentijds.

02 februari 2023 | 11 Shevat 5783

Bibliotheek

Bibliotheek

In het nieuwe LJG-gebouw is een ruime bibliotheek gehuisvest. Deze bestaat uit diverse collecties. Voor meer informatie: ga naar de eigen website van de ljg-bibliotheek.

De catalogus van de bibliotheek is samen met de website online gegaan. De catalogus omvat zowel de Judith Druk bibliotheek van de LJG als de Levisson bibliotheek. U vindt vast en zeker een boek dat ook voor u interessant is. Via het contactformulier op de site van de bibliotheek kunt u opmerkingen versturen. Ook kunt u bijvoorbeeld aangeven of u boeken mist waarvan u vindt dat deze in de collecties thuishoren.

Ruilkast

Naast de leestafel in de Anne Frankzaal is een kast geplaatst en in die kast staat een groot aantal boeken van Joodse schrijvers. In het Nederlands en soms ook in een andere taal; uit vroegere tijden maar ook van recente datum.

Ga gauw eens kijken want als u een van die boeken wil lezen, mag u dat boek uit die ruilkast gewoon mee naar huis nemen!

Als u het boek uit hebt, zet u het weer terug. Maar als u het boek zo mooi vindt dat u het wil behouden of aan een ander doorgeven, mag dat ook. Een ander boek of een bijdrage voor de bibliotheek, in de giftenbox, wordt dan wel op prijs gesteld. Verplicht is dat niet.

Dus als u boeken met een Joods onderwerp of van Joodse schrijvers als Arnon Grunberg, Amos Oz of Philip Roth over hebt, zet die dan in de ruilkast bellettrie of geef ze af in de bibliotheek.

Doe mee aan de ruil van bellettrie. Lees en geef door!

februari

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Advertentietarief
Advertentie op deze website