Traditioneel én eigentijds.

24 februari 2018 | 9 Adar 5778

Talmoed Tora

Talmoed Tora

Onderwijs aan jongens en meisjes tot aan de leeftijd van Bar Mitswa (13 jaar) of Bat Mitswa (12 jaar) en ook daarna, is een belangrijke taak. Onze lessen zijn reeds toegankelijk voor Joodse kinderen vanaf 4 jaar. Na de Bat of Bar Mitswa-opleiding willen veel kinderen niet stoppen met het onderwijs. Vanzelfsprekend kunnen ze het lesjaar afmaken en verder is er voor die jongeren de jeugdbeweging Jong-LJG. Het onderwijs is toegankelijk voor zowel kinderen van LJG-leden als voor kinderen van niet-leden. De laatste groep betaalt wel een hoger lesgeld.

Waar? De lessen vinden plaats in het gebouw van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam, Zuidelijke Wandelweg 41, 1079 RK, Amsterdam. Dit gebouw staat vlakbij de RAI en is per openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar: per trein of met sneltram 50 en 51 (uitstappen station RAI) of met buslijn 15, 69 of 169 (uitstappen Kennedylaan) of met tramlijn 4 (uitstappen Europaplein).

Wanneer? De lessen worden gegeven op zondagochtend van 10.00 tot 12.30 uur. Wat de vakanties betreft houden wij ons aan de Joodse feestdagen en aan de vakanties van de basisscholen in Midden en Noord Nederland (Amsterdam). De lesdagen en speciale data, zoals het TT-weekend, kunt u hier vinden.

Kosten? Het tarief voor deelname aan het onderwijs is afhankelijk van de leeftijd van het kind en het aantal kinderen dat uit hetzelfde gezin aan het onderwijs deelneemt. Daarnaast maken we onderscheid tussen het tarief voor leden en niet-leden.

Leden 
1e  kind ouder dan 7 jaar (peildatum 1 sept. 2015) € 350,-
1e  kind tot 7 jaar    € 275,-
2e kind ouder dan 7 jaar   € 315,-
2e kind tot 7 jaar    € 245,-
volgend kind ouder dan 7 jaar   € 240,-
volgend kind tot 7 jaar    € 165,-

Niet-leden € 910,-

Leerlingen die vóór februari hun bar-  of batmitswa doen, betalen de helft van het voor dat jaar geldende tarief.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief beveiligingskosten en inclusief het TT-weekend. De tarieven zijn dit jaar beperkt verhoogd na enige jaren onveranderd te zijn gebleven. De verhoging volgt de ook stijgende kosten. Desondanks laat de TT-begroting een fors verlies zien dat uit de algemene contributie van de LJG wordt gedekt.

Meer informatie? Het bovenstaande bevat slechts basisinformatie. Wilt u meer weten en/of uw kind opgeven voor Talmoed Tora dan kan dat via het Rabbinaat van de LJG Amsterdam:  e-mail of via telefoon: 020-5400136.

Nog wat achtergrondinformatie over wat uw kind leert op les
Sommige ouders zeggen: "Als mijn kind maar de basistermen leert, ben ik tevreden". Anderen verwachten dat hun kind ook Talmoed studeert. De verwachtingen lopen zeer uiteen. De doelstellingen van ons onderwijs zijn de volgende: 1. Ten eerste willen wij de Joodse identiteit verstevigen, waarbij de Joodse les een aanvulling behoort te zijn op het Joods leven thuis en in sjoel. 2. Elke leerling moet op het niveau worden gebracht van wat een Bat of Bar Mitswa behoort te kennen: kennis van het Joodse leven, de sjoeldiensten goed kunnen volgen en de betekenis weten van de onderdelen. 3. Wanneer niet-joden – bijvoorbeeld kinderen op school, buren, vrienden, medestudenten – vragen: ‘Wat houdt dat Jood-zijn in’, moet een kind daar t.z.t. de essentie van kunnen vertellen. Dat wil zeggen: het moet dan over zoveel kennis beschikken dat het een duidelijk antwoord kan geven. Wij willen een zodanige basis leggen dat het kind later een Joods leven kan opbouwen in eigen huis. Daarbij is van belang dat een Joodse leefwijze als vanzelfsprekend moet worden beleefd. 4. Israël neemt in het Joodse leven een zeer centrale plaats in. Wij voelen ons met Israël verbonden. Kennis van en liefde voor het land vormen een vanzelfsprekend onderdeel van het Joodse leven en dus ook van de Talmoed Tora van de LJG. 5. Wij willen een sfeer scheppen, waarin kinderen met plezier, samen met andere Joodse kinderen, leren spelen, zingen, hun Joods zijn beleven en onderwijs genieten.

Nieuws

25 jaar LJG Utrecht én 70 jaar Israël: dat willen we vier Lees meer >>

februari

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

Advertentie
Doreen Pinkus, Graphic Design, ook van deze website

Advertentietarief
Advertentie op deze website

Aankondiging

Advertentie